4. ročník Gastro Food festu se blíží olympijskou rychlostí

banner_230x250_v1Druhý říjnový víkend se opět Areál Zahrady Čech stane dějištěm významné gastronomické události v severních Čechách. Ve dnech 8. – 9. října 2016 se zde uskuteční již 4. ročník akce Gastro Food Fest. V rámci dvoudenní akce nabídneme návštěvníkům pochoutky z osvědčených restaurací, ale i od nováčků. Návštěvníci si pochutnají na delikátních jídlech, vínech a pivu z minipivovarů a těšit se mohou na mnoho doprovodných akcí, například kuchařskou olympiádu, informuje Michaela Mokrá, organizátorka a vedoucí obchodu Zahrada Čech.

Letošní rok je nejen pohlcen letní olympiádou v Riu, ale chystá i na podzim tentokrát kuchařskou olympiádu IKA  v Erfurt, Německo. Návštěvníci festivalu proto budou mít příležitost nahlídnout pod pokličku této soutěže v podání zkušeného týmu Bidvest, který jim předvede v rámci pódiových show opravdové olympijské klání.  Jak zmínil jeden z členů týmu Bidvest, „Opakování je matka moudrosti a trénovat je potřeba“.

U příležitosti uplynutí 700 let od narození českého krále a římského císaře Karla IV., diváci ochutnají pokrmy a nápoje, které je vtáhnou zpět do 14. století a připomenou si, jakou podobu měla gastronomie v dobách našeho významného panovníka.veprova_licka_s_cesnekem_a_majorankou

Každý rok přitáhnou kuchařská pódia obrovskou pozornost návštěvníků. Na pódiích zde předvádí svůj kuchařský um Ti nejlepší nejen z oboru gastronomie. Letošní ročník si proto nenechají ujít ani slavný šéfkuchař Zdeněk Pohlreich a spisovatelka a kuchařka Halina Pawlowská. Oba dva předvedou svoji kuchařskou show a představí své nové kuchařky, které si budou moci návštěvníci nejen zakoupit, ale i vyhrát.

Známý šéfkuchař Radek Šubrt se představí jako MISTR BURGER a ukáže, že není burger jako burger. Masité trumfy připraví z kvalitního tuzemského chovu biohovězí.cz  a vnese špetku americké atmosféry s nápojem Coca Cola a hranolky Mc Cain.

Na scénu se pro velký úspěch z prvního ročníku vrací i hmyzí show, která proběhne v podání Brouknataliri.cz. Návštěvníci ochutnají např. štíra na víně a mnoho dalších broukařských laskomin.

Ani letos nenecháme festival bezgff překvapení.  Tentokráte v podání ŠNEČÍ FARMA BARKONA, která si pro Vás nachystala lahodné pokrmy ze šneků např.  šnečí paštika se šnečím kaviárem a další dobrůtky.

Mezi nováčky se také představí Teplá Kačka – je vařená po vzoru starodávného receptu z Pekingu, připravovaného již za doby císařství, je oblíbená pro svou tenkou, křupavou kůži a aromatickou chuť.

Gastronomickou rodinu na festivalu tentokrát rozšíří rolovaná, škrábaná zmrzlina v podání Honzy Drbohlava a jeho ROLLS BROS. Nejčerstvější zmrzlina vyrobená za dvě minuty před vašima očima, která vzniká na mrazicí desce.

Další informace k připravovanému programu, kdy nebude chybět:

  • Džem, džem a zase džem, prostě kam se podíváš aneb Mlsný Filip i letos v Džemové show s duem Honzů Heřmánků.
  • Moderování celého festivalu se již po čtvrté chopí zkušený Petr Zajíček a letos poprvé přivítáme na festivalu moderátora známého ústeckého rádia a zpěváka Kamila Bílského.
  • Návštěvníci nepřijdou ani o doprovodný program, dětský koutek se zábavným programem aj.
  • Prezentace lokálních i národních gastro podniků (restaurací, barů, hotelů, velkoobchodů a dalších), představení regionální potraviny Ústeckého kraje, spolupráce s UL krajem, představení regionálních farmářských pěstitelů.
 4. ročník festivalu opět získal odborné záštity – Asociace kuchařů a cukrářů ČR, Okresní agrární komora, Hejtmana Ústeckého kraje, Města Litoměřice.

Základní jednodenní vstupné pro 1 osobu je 100 Kč.  Děti do 120 cm a držitelé ZTP/P vstup zdarma.

Platidlem –  festivalovou měnou zůstávají ,,Liťáky“ – cena 1 Liťáku je 25 Kč. Toto platidlo bude jediná měna, za kterou si návštěvníci festivalu mohou zakoupit degustační menu, nápoje a ostatní laskominy či účast na kuchařských show. Liťáky koupí ve směnárnách přímo na místě akce. Výjimku tvoří trhovci, u kterých bude jako v každém roce možné platit běžnou měnou.

Otevírací doba Gastro Food Festivalu je v sobotu od 10 do 18:00 hodin, v neděli od 10 do 17:00 hodin.

 

Líbil se Vám náš článek?