Proteinové těstoviny s ořechy, modrým sýrem a křupavým lilkem

Proteinové těstoviny s ořechy, modrým sýrem a křupavým lilkem

1 porce

Doba přípravy: 30 minut

Suroviny:

100 g protein pasta (zelené od Max Sport)

80 g lilku

Olivový olej

½ menší cibule

Hrst vlašských ořechů

1 stroužek česneku

3 lžíce smetany 30%

0,5 dl bílého vína

20 g nivy

1 lžíce nadrobno nakrájené pažitky

Sůl

Čerstvě mletý pepř

Postup:

Lilek nakrájejte na centimetrové kostičky, promíchejte s větší špetkou soli, čerstvě mletým pepřem, zakápněte asi jednou lžící oleje a promíchejte. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte, dokud není lilek dohněda a křupavý.

Dejte vařit těstoviny

V pánvi rozehřejte lžíci oleje. Cibuli nakrájejte najemno. Pozvolna restujte, dokud nezačne hnědnout. Ořechy nakrájejte nadrobno a přidejte do pánve. Česnek nakrájejte na jemné plátky a přidejte k ořechům. Asi minutu míchejte.

Podlijte smetanou, vínem a nechte trochu odpařit. Přidejte nadrobený sýr, pažitku a scezené těstoviny. Osolte, opepřete. Důkladně promíchejte. Na talíři posypte lilkem.

Líbil se Vám náš článek?