Proteinové těstoviny s ořechy, modrým sýrem a křupavým lilkem
Proteinové těstoviny s ořechy, modrým sýrem a křupavým lilkem
1 porce
Doba přípravy: 30 minut
Suroviny:
100 g protein pasta (zelené od Max Sport)
80 g lilku
Olivový olej
½ menší cibule
Hrst vlašských ořechů
1 stroužek česneku
3 lžíce smetany 30%
0,5 dl bílého vína
20 g nivy
1 lžíce nadrobno nakrájené pažitky
Sůl
Čerstvě mletý pepř
Postup:
Lilek nakrájejte na centimetrové kostičky, promíchejte s větší špetkou soli, čerstvě mletým pepřem, zakápněte asi jednou lžící oleje a promíchejte. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte, dokud není lilek dohněda a křupavý.
Dejte vařit těstoviny
V pánvi rozehřejte lžíci oleje. Cibuli nakrájejte najemno. Pozvolna restujte, dokud nezačne hnědnout. Ořechy nakrájejte nadrobno a přidejte do pánve. Česnek nakrájejte na jemné plátky a přidejte k ořechům. Asi minutu míchejte.
Podlijte smetanou, vínem a nechte trochu odpařit. Přidejte nadrobený sýr, pažitku a scezené těstoviny. Osolte, opepřete. Důkladně promíchejte. Na talíři posypte lilkem.