Žižkovská štrúdlárna – ochutnejte s gastrovylety.cz poctivý štrúdl

[slideshow_deploy id=’508’]

Myslíte si, že nejlepší štrúdl peče vaše babička? Možná máte pravdu, ale na Pražském Žižkově má velkou konkurenci!

IMG_0775Žižkovská pamětihodnost…

v jedné, nijak zvláštní Žižkovské uličce narazíte na dobře známou vůni, která rozehraje veškeré Vaše smysly a dovede Vás až ke krámku se skromným nápisem Štrúdl. Tento unikátní obchůdek zde sídlí již dvacátým rokem (k roku 2013), a jak říká pan Martin Barák, následník zakladatele krámku pana Šusty  ,, znají nás možná více lidé vzdálení, než místní”. Jako kuriozitu lze uvést fakt, že Štrůdlárna je zapsána v americkém průvodci Prahy jako jediná zajímavost Žižkova.

A není se co divit, štrúdly jsou zde opravdu vynikající, nejsou přeslazené, obsahují přes 60% náplně a jsou z poctivě vypracovaného, vždy do zlatova upečeného, křupavého, taženého těsta. Vždy ho zde dostanete úhledně zabalený, čerstvě upečený a ještě horký, takže máte chuť, okamžitě roztrhat papír, ve kterém je schovaný a pustit se do té dobroty.

Pan Barák připravuje štrúdly o gramáži 480 g, ale řekl bych, že jsou větší. Nabízí tři varianty náplní, klasický jablkový, tvarohový z nízkotučného tvarohu a makový. Ke konci léta, v sezóně švestek, zde zakoupíte také speciální se švestkovou náplní. Ve slavnostním čase vánoc jsou všechny štrúdly vylepšeny o rozinky, mandle a máslo.

Otevřeno je zde v pracovní dny, vždy od 8:00do 12:00 a 13:00-17:00.

V případě Vašeho zájmu o větší množství štrúdlu je možná telefonická objednávka na čísle         222 590 912

[nggallery id=1]

[codepeople-post-map]

Líbil se Vám náš článek?