Vydejte se s gastrovylety.cz na cestu historií do muzea gastronomie

 

aneb od ohniště po mikrovlnou troubu…

muzeum_logo_35_ramecekV malé pražské uličce za obchodním domem Kotva se nachází krásně opravený domek, u jehož vchodu Vás pejsek v kuchařské čepici zve k návštěvě muzea. Muzea, které je vcelku jedinečné a moc podobných zatím ve světě není.

Muzeum gastronomie Vás provede historií přípravy pokrmů od pravěkého ohniště a vaření bez nádob, přes dýmovou a krbovou až po moderní současnou kuchyň.

Dozvíte se zde také spoustu o základních pravidlech stolování, prohlédnete si klasickou hospodu, bar, vinný sklípek a kupecký krámek. Děti určitě zaujme možnost prohlídky muzea po setmění, dobrodružně s baterkou v ruce si mohou prohlédnout pravěkou jeskyni s ohništěm. Zajímavé může být rovněž hledání myšky kuchařky po muzeu, za jejíž nalezení děti čeká sladká odměna.

Dospělého návštěvníka jistě zaujme síň slávy českých kuchařů a galerie světových kuchařů. Muzeum také pořádá celou řadu soutěží a doprovodných akcích, o kterých Vás budou gastrovylety.cz rádi informovat.

Muzeum gastronomie zaujme zajisté každého milovníka jídla, umění a zábavy a určitě byste ho neměli vynechat při svých cestách za poznáním.

pro www.gastrovylety.cz Zbyněk Metelka

 Zobrazit na mapě

 

Líbil se Vám náš článek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *