Podzimní prázdniny na Lipně

Přístav na LipněLéto končí? Nevadí! Na Lipně je na podzim krásně..

Vyrazte tam s dětmi během podzimních prázdnin. Nejen v září, ale i v říjnu je na Šumavě kouzelně. Chcete spojit školní volno s relaxací a odpočinkem? Lipno určitě nezklame. Lesy jsou krásně barevné a výhledy ze Stezky korunami stromů stojí na podzim opravdu za to. „Září a říjen jsou ideální měsíce pro podnikání pěších nebo cyklistických výletů. Stezka korunami stromů je otevřena celý rok. Je to vhodný a nenáročný cíl, který zvládne doslova celá rodina,“ láká k návštěvě Filip Pekárek, ředitel Stezky korunami stromů. Stezka je totiž celá bezbariérová a lze se k ní dostat buď pěšky, lanovkou nebo speciálním stezkabusem.

Tatínek se synem na stezce korunami stromů

Stezka korunami stromů..

Podzimní školní prázdniny se dají trávit různě. Na Lipně se děti zabaví ale doslova samy. Při výletu na Stezku korunami stromů se zábavnou formou dozvědí spoustu nových informací o životě v lese a hospodářském využití dřeva. Stezka, měřící 675 m, nabízí návštěvníkům také unikátní výhledy. Na své si přijdou zvláště rodiny s dětmi. Ty si užívají adrenalinové stanice nebo získávají nové vědomosti u didaktických tabulí.

Jedinečná turistická atrakce v České republice je v provozu již svoji čtvrtou sezónu. „Stezka korunami stromů Lipno je otevřená celý rok. Říkáme, že sezóna na Lipně nikdy nekončí. Ale je pravda, že podzim je klidnější období a lze si tu opravdu odpočinout,“ říká Filip Pekárek. Od Stezky korunami stromů zpět k Lipnu lze sjet na koloběžkách.

Tip na výlet: 28. října 2015
Lipno dětem aneb velká podzimní výprava s pečením buřtů; zábavné odpoledne pro rodiny s dětmi s celodenním program a opékáním buřtů na vrcholu Kramolína u Janusovské lampy. S účastnickou kartou čeká na děti spousta výhod

Půjčovna je přímo u horní stanice lanové dráhy. Jízda trvá asi dvacet minut a lze si vybrat několik tras. V zimních měsících si mohou lyžaři zdarma zapůjčit outdoorovou obuv a skloubit lyžování na lipenských sjezdovkách s unikátní procházkou korunami stromů.

Rodina na kolech a koloběžkách na Lipně

Zábava na kolech i bruslích..

Podzim je ideální i na projížďku po Jezerní cyklostezce, a to jak na kole, tak na in-line bruslích. Od dolní stanice lanové dráhy na Kramolín to je k cyklostezce necelých 300 metrů. Ve dvou plně vybavených půjčovnách si lze zapůjčit vše potřebné, tj. jízdní kola, brusle, elektrokola nebo dokonce elektroskútry. Vyjet lze směrem na Frymburk, odkud se lze přívozem do Frýdavy a přes Přední Výtoň dostat zpět do Lipna nad Vltavou. Cyklostezka má kvalitní asfaltový povrch, proto je hojně využívána také bruslaři. Pro vyzkoušení elektrokol či elektroskútrů je ideálním cílem Vítkův hrádek na Svatém Tomáši. Z hrádku je nádherný výhled, cestou je třeba využít přívoz a vidět lze i krásný kostelík ve Svatém Tomáši.

Dívky v bazénu aquaparku na Lipně

Na Lipně se nebudete nudit ani za špatného počasí..

Pokud se počasí některé dny nevydaří, není nic ztraceno. V Lipně je totiž hned několik krytých atrakcí. Od aquaworldu na břehu Lipenské nádrže, po Hopsárium, ze kterého nebudete moci dostat menší děti až po tělocvičny a bowlingové dráhy.

Stezka korunami stromů
stezka korunami stromů s vyhlídkovou věží na Lipně

  • Délka stezky – 372 metrů
  •  Výška rozhledny – 40 metrů
  • Výška stezky – 24 metrů
  • Celková délka stezky – 675 metrů
  •  Šířka chodníku – 2,5 metru
  • Stezka leží v nadmořské výšce – 901 metrů (vrchol Kramolín)
  • Otevřeno denně

Oficiální webové stránky

 

Líbil se Vám náš článek?