Makromolekulární dobroty i padající kamení o víkendu v iQLANDII

Jak vypadá a chutná makromolekulární kuchyně? A jaké nebezpečí nám hrozí z vesmíru? Liberecké science centrum si pro návštěvníky na víkend kromě stálého programu připravilo zajímavý workshop a také přednášku předního českého astrofyzika Petra Scheiricha.

Holčička se učí vařit podle zásad molekulární gastronomieProč si připravit jídlo obvyklým způsobem, když můžeme experimentovat? V sobotu a neděli ošálíte vlastní smysly na speciálním workshopu Šílené vánoční makromolekulární dobroty. Kaviár z Coly, zmrzlina z kapalného dusíku nebo Jablečné špagety. To jsou některé z receptů, které si sami uvaříte i ochutnáte.

Makromolekulární kuchyně se podobá spíše chemické laboratoři než klasickému vaření. V iQLANDII se ale jde na vše vědecky, proto se během workshopu dozvíte i co s čím reaguje, co se děje a co při tom vzniká.

Hrozí nám srážka s planetkou?

Pokud se zajímáte o vesmír, nenechte si ujít povídání astrofyzika Petra Scheiricha s názvem Pozor, padající kamení. Dozvíte se, kde se berou blízkozemní planetky a jaké nebezpečí nám od nich hrozí. Jaká je pravděpodobnost srážky Země s takovým nebezpečným tělesem a co by to pro život na Zemi i Zemi samu znamenalo? I o takových otázkách se bude mluvit. Přednáška začíná v sobotu v 17 hodin.

iQLANDIA
Expozice živli v Libereckém centru iQLANDIA, na obrázku dívka sledující uměle vytvořené tornádoiQLANDIA se musí zažít! A věřte, jakmile sem jednou přijdete, nebudete chtít odejít. V tomto moderním science centru se i z nejzatvrdlejších dospěláků stávají děti. A z dětí dospěláci, lačnící po vzdělání, nasávající, ve škole tak nudné, definice a teorie.
Líbil se Vám náš článek?