Slavné francouzské makronky na vánoční stůl

MakronkyStylové pestrobarevné a nadýchané cukrovinky jsou francouzským hitem. Krásné na pohled, křupavé a jemné na dotek. Francouzi je milují ve všech variacích a chutích. A právě vánoční makronky už připravují i ve vyhlášeném pekařství a cukrářství Petite France Boulangerie & Patisserie v Myslíkově ulici č. 22 v Praze 2, kde je teď začali nabízet jako svou zimní novinku: k dostání tu budou od první adventní neděle 29. listopadu až do konce vánočních svátků.

Vánoční makronky jsou krásně zdobené zimními motivy. Slouží nejen jako hezký a luxusní dárek přátelům, ale také jako dekorace na slavnostní vánoční stůl,“ říká Jan Ivancomajitel malého pražského cukrářství, který už vymýšlí pro francouzské makronky nové vánoční příchutě. Nejen pro těsto, ale i pro náplně. „Jde o delikatesu, kterou si řada lidí objednává proto, že nejen skvěle vypadá, ale i dobře chutná. Každá makronka je vyrobena ručně, takže je to opravdu originál,“ pokračuje Jan Ivanco a dodává, že správné makronky jsou nahoře křupavé a uvnitř vláčné. Pusinky jsou pak spojené krémem, který jejich chuť doplňuje, nebo je s ní v kontrastu. V pekařství je začali nabízet nejprve ve čtyřech příchutích: malinové, pistáciové,  čokoládové a s černým rybízem. A plánují už další varianty.

Vyhlášená cukrovinka pařížských salónů

MarkonkyVůbec poprvé se francouzské pusinky objevily na konci devatenáctého století v cukrářském pařížském salonu rodiny Ladurée. A Pařížané na ně stojí kvůli novým příchutím mnohdy fronty dodnes. A známý cukrářský mistr Pierre Hermé, původem z Alsaska, kterému se říká Picasso cukrářů, je pak proslavil po celém světě. Svoje makronky začal prodávat ve specializovaných buticích, dostal za ně řadu ocenění a stal se tak součástí gastronomické „haute couture“.

Petite France Boulangerie & Patisserie
Jan Ivanco v pekarstvi a cukrarstvi Petite France

  • Myslíkova 22, Praha 2
  • otevřeno denně 8-20 hodin

  oficiální webové stránky

Líbil se Vám náš článek?