Čistá chuť přírody
První jarní den je za námi a sluníčko začíná víc a víc hřát. Vybavíte si typické barvy a vůně jara? Jednoznačnými posli jara jsou bílé sněženky a žluté petrklíče a když se zhluboka nadechnete, ucítíte čerstvý a svěží vánek všude kolem. A právě taková je i Lučina kostka.
Lučina je svěží, čerstvá a čistá, stejně tak jako příroda a i v Lučině najdete jen ty nejčistší ingredience, jako je tvaroh, smetana a sůl, nic víc. Lučina je přímo synonymem pro vůni jara a co teprve pokud ji přidáte do nějakého receptu! Ještě jste to nezkoušeli? Tak potom je ten nejvyšší čas s tím začít.
Lučina Kostka – ORIGINÁLNÍ, jen smetana, tvaroh a špetka soli. Nic víc než čistá příroda. Balení 100 g, cena: 19,90 Kč.
Inspirujte se jarními recepty s Lučinou
1) Lučinová pomazánka s mrkví, ořechy a ovocem
2 balení Lučiny 100 g, 1 středně velká mrkev, hrst ořechů, hrst sušeného ovoce podle vaší chuti (švestky, fíky, brusinky apod.), 6 lístků meduňky, 1 polévková lžíce jablečného džusu nebo moštu, 1 jablko na ozdobení
Nastrouhejte očištěnou mrkev, na jemno nasekejte ořechy, sušené ovoce a meduňku. To vše dejte do větší mísy a zalijte lžící jablečného džusu. Přidejte Lučinu a důkladně promíchejte. Pomazánku podávejte s tmavým chlebem a můžete ji dozdobit kousky čerstvého jablka.
2) Lučinová pomazánka s řapíkatým celerem a jablky
1 balení Lučiny 200 g, 200 g řapíkatého celeru, 1 jablko, 2 lžíce sezamového semínka, pepř a sůl
Řapíkatý celer a jablko nakrájejte na drobné kousky, dejte do mísy a přidejte Lučinu. Přisypejte dvě lžíce sezamového semínka, pepř a špetku soli a důkladně promíchejte. Nechte odležet v lednici alespoň hodinu a podávejte s pečivem.
3) Lučinová pomazánka vajíčková s okurkou
2 balení Lučiny 100 g, 1/3 okurky, hrst slunečnicových semínek, 2 vařená vejce, pepř a sůl, petrželka
Z oloupaných vařených vajec vyjměte žloutky. Bílky a okurku nakrájejte na malé kostičky. Slunečnicová semínka nasucho opražte a nechte vychladnout. Nakrájenou okurku a bílky dejte do mísy společně s jedním žloutkem a nasekanou petrželkou. Přisypejte slunečnicová semínka a přidejte Lučinu. Vše důkladně promíchejte, osolte a opepřete podle chuti. Podávejte s chlebem, nejlépe kváskovým, ozdobte rozdrobeným žloutkem a petrželkou.