Jak připravit báječnou kávu? Vyzkoušejte Moka konvičku!

Také milujete onu vůni čerstvé kávy? Nadechnete se, zavřete oči a přenesete se na kávové plantáže daleko do pralesů Brazílie či Peru. Pěstování kávy ale rozhodně není žádná romantika. V každém zrnku se skrývá spousta práce, potu a úsilí domorodých pěstitelů, mnohdy pracující za mzdu rovnající se jednoho šálku kávy v některé z pražských kaváren. Proto aby toto úsilí nepřišlo vniveč, připravte si kávu správně, kvalitně, tak jak si tato výtečná plodina zaslouží a vy si jí nejlépe vychutnáte. Že nemáte peníze na drahé kávovary? Vůbec to nevadí! Vyzkoušejte MOKA KONVIČKU.

Tento jednoduchý ale zároveň také geniální přístroj na přípravu kávy vyvinul  Luigim de Ponti již v roce 1933 pro Firma Bialetti. Od těch dob patří neodmyslitelně do každé italské domácnosti. V dnešní době si můžete vybrat z nepřeberného množství velikostí, tvarů, barev a materiálů. V nabídce naleznete také elektrické konvičky či konvice vhodné na indukční desky.  Širokou nabídku Moka konviček nabízí například eshop Gourmetkava.cz zde.

Jakou vybrat kávu na přípravu v Moka konvičce?

Ideálně co nejčerstvější. Umletou těsně před přípravou! Pokud ale doma nemáte mlýnek, nekupujte mletou kávu v supermarketu. Lepší je najít si svou oblíbenou pražírnu, kde Vám kávu umelou přímo pro přípravu v Moka konvičce.  Měla by být hrubší než na klasické Espresso a jemnější než na překapávanou kávu. Výbornou kávu s možností volby hrubosti mletí můžete zakoupit také v eshopu zde.

Jak uvařit kávu v Moka konvičce?

  1. Naplňte spodní nádobku vodou po rysku nebo spodní hranu bezpečnostního ventilku. Názory na to zda použít teplou či studenou vodu se liší a je nejlepší vyzkoušet co Vám vyhovuje. Při použití studené vody, může být, díky delšímu zahřívání, chuť připálenější ale zároveň také plnější.
  2. Do sítka nasypte kávu až po okraj a zarovnejte. Káva by se neměla upěchovávat. Pozor ať Vám na závitu nezůstanou zrníčka kávy.
  3. Přišroubujte horní nádobku a konvičku dejte na zdroj tepla vařit. Nevařte kávu na plný výkon aby se Vám nepřepalovala.
  4. Jakmile uslyšíte charakteristické zabublání, konvičku odstavte z tepla. Můžete jí také zchladit ve studené vodě a tím zastavit extrakci. Získáte tím jemnější, nepřipálenou chuť.
  5. A máte hotovo, můžete servírovat!
  6. Nezapomínejte ale po každém použití konvičku vyčistit!  

Veškeré vybavení pro přípravu kávy a kvalitní kávu jednoduše koupíte na webu Gourmetkava.cz zde.

 

Líbil se Vám náš článek?