Jezte s láskou…na Pražském Žižkově se opět otevřela restaurace Rebellion

Restaurace RebellionV Jeseniově ulici nedaleko Žižkovské štrúdlárny o které píšeme zde, své brány 6.1.2014, po několikaměsíční odmlce znovu otevřela restaurace Rebellion.

Šéfkuchař Dušan metelkaGastrovýlety u této události nemohli chybět a hned z kraje jsme vyzpovídali šéfkuchaře restaurace Rebellion Dušana Metelku. Pokud Vám toto jméno zní povědomě, rádi Vám napovíme, Dušan Metelka je jedním z redaktorů našeho webu a v gastronomii se pohybuje již přes dvacet let. Za svou kariéru prošel jako šéfkuchař řadou velkých luxusních hotelů a gastronomických společností a své zkušenosti se rozhodl uplatnit na Žižkově, kde jak sám říká vaří s láskou.

Dušane, co je základem tvé  kuchyně?

,,Na vaření používám osvĕdčené a vysoce kvalitní suroviny. Odmítám konzervanty, aromata, dochucovadla a podobné přípravky. Pro mĕ je vaření láska a radost a tyto kouzelné ingredience a bohaté zkušenosti najdete v každém mém pokrmu.”

Rebellion, jste rebelové?

,,My jsme rebelové v jiném slova smyslu, chceme se vydat proti špatné gastronomii, chceme dokázat že dobře se najíst, neznamená jen jít do pětihvězdičkového hotelu, ale že i obědové meníčko lze uvařit chutně, zajímavě, za rozumnou cenu a hlavně  bez umělých dochucovadel.”

Nabídnete hostům i něco navíc?

molekulární gastronomie v restauraci Rebellion” Již od února plánujeme tématické degustační večery, kdy vždy jeden den v měsíci připravíme pro naše hosty program na dané téma, hosté se můžou těšit na degustační menu, zajímavý výklad odborníků a samozřejmě následnou společnou debatu. První degustační večer bude zahajovat téma molekulární gastronomie, kde budeme například připravovat pokrmy ve vakuu nebo za pomoci tekutého dusíku, což si hosté i samy vyzkouší. Na další měsíce máme přichystáno například Japonskou a Indickou kuchyni.”  

Bavíme se stále jen o jídle, ale máte i něco zajímavého mezi nápoji?

BIO Káva v restauraci Rebellion” z nápojů máme velmi zajímavou kávu, která je v BIO kvalitě a pochází z malé Italské rodinné pražírny DiCaf. Kávové zrna této kávy nebyli chemicky ošetřeny a tak si můžete vychutnat tu pravou chuť této velmi jemné kávy.”

Děkujeme za rozhovor a přejeme ať se Vám tažení proti špatnému jídlu daří a máte spoustu spokojených hostů.

Restaurace Rebellion, Jeseniova 56g Praha 3, 130 00

http://rebellion-zizkov.cz

Líbil se Vám náš článek?