Pivařka je ryze český, v našich poměrech zcela unikátní projekt. Tři nadšenci do domácího vaření piva se jednoho dne rozhodli, že osloví ostatní domavarníky, vyberou od nich ty nejlepší a nejověřenější receptury a vydají je. Jako inspiraci pro další.
Podařilo se shromáždit 100 zcela unikátních receptů! Ale nečekejte jen „kuchařku“, kniha je opatřena i kapitolami o historii vaření a hlavně odborným a rozsáhlým úvodem do domácího pivovarství.
Všechny recepty jsou optimalizovány na stejné množství piva a počítají s dostupností vstupních surovin na českém trhu. A malý bonus – domavarníci mají i vlastní etikety a speciální názvy pro své produkty.
Pivařka vám otevře zcela nový a netušený svět chutí a vůní! A v nejednom z vás jistě vyvolá i touhu experimentovat…
Více zde
Petr Novotný
pochází z jižních Čech, vystudoval chemickou průmyslovku a poté VŠCHT v Praze, kde získal inženýrský titul v chemickém inženýrství a bioinženýrství. V současné době žije se svou ženou Lucií v USA, kde je doktorandem na North Carolina State University. Ve volném čase se věnuje jízdě na kole, lezení, je dobrovolným hasičem a milovníkem piva. Důležitý životním milníkem byl okamžik, kdy se rozhodl proniknout do tajů domácí výroby piva. Své profesní zkušenosti úročil během psaní blogu o domácím vaření piva, kde se snažil přibližovat teorii výroby piva svým kolegům domácím sládkům. Tyto snahy se transformovaly až v publikaci Pivařka – Tajemství domácího pivovarnictví, na které se spolupodíleli desítky českých domácích sládků. Spolu s realizačním týmem Pivařky – Radkem Michelem a Jiřím Valou – spoluzaložil Cech domácích pivovarníků, který se snaží o sdružování domácích sládků, jejich podporu a vzdělávání.