Koley, která není vedlejší
Máte chuť dát si opravdu dobré pivo v restauraci, kde se mu věnují tak, že se dá nazývat excelentním? Pak byste měla navštívit s kamarádkami, nebo partnerem, luxusní pivní klub Excelent Urban Pub Koley na pražském Chodově. Městský styl restaurace s ojedinělými designérskými prvky je vizuální kombinací industriální architektury se streetartovým uměním. Pivo ženám sluší, užijte si ho i vy. Nás navíc nalákaly klasické české dobroty, které k pivu rozhodně patří, připravené rukou šikovného šéfkuchaře Petra Anderta. Chcete pozvat k posezení na neotřelém místě svého partnera? Slibte mu nejlepší burger v Praze a nebudete lhát…Více na www.urbanpub.cz
Chcete vědět něco o hamburgerech? Pak je vyrazte ochutnat k odborníkům. Petr Andert z restaurace Koley vysvětluje: „Hamburgery jsou tradičním jídlem pocházejícím z Ameriky, a je nutno říci, že je to jídlo s velice bohatou historií. Je doloženo, že poprvé byl zmíněn v kuchařské knize Angličanky Hannah Glasseové v roce 1758. Hamburský steak, jak jej v té době nazývala, byl servírovaný ve všech amerických restauracích. Ještě ale téměř třicet let trvalo, než se pokrm z mletého masa uhnízdil mezi dvě poloviny housky a tam setrval, v nejrůznějších obměnách až do dnešní doby. Také je dobré vědět, že například Oxfordský slovník definuje hamburger jako solené mleté hovězí maso, přísady patří až k němu, nikoliv do něj. Takže tradiční a základní příprava by měla být co nejjednodušší…
Češi jsou velkými experimentátory – kuchaři, takže si hamburgery často připravují doma. Základem takové dobroty jsou kvalitní suroviny, což vědí také šéfkuchaři ve všech restauracích, kde hamburgery nabízejí. Základní surovinou je hovězí mleté maso, které je ale třeba mlít na velmi studeném mlýnku tak, aby si maso během tepelné úpravy ponechalo šťávu a nevyschlo. My, v naší restauraci, si samozřejmě výrobní postupy hlídáme a asi bych je tady neuváděl do detailu, dají se ale rozpoznat v chuti každého připraveného hamburgeru. Dá se říci, že k dokonale připravenému domácímu hamburgeru se musíte projíst. A k ochutnávkám si vybírat restaurace, které mají v přípravě hamburgerů skvělou pověst.“