Křest knihy Molekulární kuchyně
Ve čtvrtek 8.12.2015 se v ústavu makromolekulární chemie na Pražských Petřinách konala akce, na které gastrovýlety rozhodně nemohly chybět. Tekutým dusíkem zde byla pokřtěna kniha Molekulární kuchyně profesora Miroslava Raaba, který v tomto ústavu dlouhodobě působí.
Knížka čtenáře velmi lehce a s lidským přístupem zasvětí do problematiky přípravy pokrmů z vědeckého hlediska. Publikace si do vínku nedala za úkol být kuchařkou či příručkou zdravé výživy, ale srozumitelně vysvětlit chemickou a fyzikální podstatu tradičních i moderních kuchařských postupů. Objasní nám, které molekuly vaříme, pečeme, jíme a pijeme, a co se s nimi přitom děje.
Zcela jistě Vás přinutí k zamyšlení a vlastním kuchařským experimentům. Po jejím přečtení budete pod pokličku či do trouby nahlížet jinak, budete totiž odhalovat tajemství přípravy pokrmů na molekulární úrovni 🙂