Naučte se péct vlastní chleba na Biojarmarku v Praze

Rodinná, atraktivní gastronomická akce, nazvaná Biojarmark, se uskuteční v sobotu dne 5. října 2024v Praze na nádvoří Národního zemědělského muzea na Letné. Např. přední výrobce biopotravin a biomouk – společnost Probio – tu otevře společný stánek s restaurací Eska, normálně sídlící v Karlíně.. Stánek se ponese v duchu kváskového pečení. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet kvalitní biopotraviny, biomouky a pak se pustit sami do domácího pečení. Pekaři z Esky upečou vyhlášený kváskový chléb „33″ a „66″ a nezištně prozradí, jak srovnatelného výsledku dosáhnout i doma. Návrat dětí do školy znamená, že je na obzoru podzim a s ním i více času doma. Čím si ho zpříjemníte? Co nového se letos naučíte? Co třeba si právě upéct domácí chléb? Znalosti, osvědčené rady a zkušenosti, získané na Biojarmarku, se v tom okamžiku budou v domácím prostředí velmi hodit…

U společného stánku společnosti Probio a restaurace Eska navíc ochutnáte např. pohankové lívance a pomazánky na kváskovém chlebu. Pečení kváskového chleba totiž není nic složitého, pokud máte k dispozici správný recept a kvalitní mouky. V Esce pečou chléb z celozrnné žitné, pšeničné, špaldové, ale i přímo z chlebové mouky od Probia. Chlebová mouka se svými vlastnostmi nachází přibližně někde v polovině mezi moukou hladkou a celozrnnou. Má výrazné aroma, tmavší barvu a chléb se z ní peče nejlépe. Na stánku si můžete postup vyzkoušet, ale i nakoupit kvalitní biopotraviny, biomouky a pohanku a pak už se bez rozpaků pustit sami doma do pečení. Domácí chléb je nejen lahodný, ale také zdravější, než kupovaný a přibarví jedinečnou vůni domova. Navíc – zahřeje u srdíčka uspokojením z vlastního úspěchu…

Miroslav Navara/TZ

Líbil se Vám náš článek?