Nové kuchařky nakladatelství Jota

Thug Kitchen : FUCK(T DRSNÁ VEGANSKÁ KUCHAŘKA

Jezte pořádně a nekašlete na to!

FUCK(T DRSNÁ VEGANSKÁ KUCHAŘKAPod jménem Thug Kitchen se skrývá tak trochu záhadná losangeleská dvojice, která se jednoho dne rozhodla, že se nebude cpát zdravým jídlem sama, ale že k tomu, pokud možno nenásilně, přinutí i své okolí, a posléze i úplně cizí lidi. Však zelenina a vůbec všechno, co se dá nacpat pod pojem „veganská strava“, je skvělý a taky zdravý žrádlo pro všechny lidi, co jim není šumák, co do sebe cpou.  

Dnes má Thug Kitchen milion přátel na Facebooku a třeba taková Gwyneth Paltrow je z jejich receptů úplně vedle.

„Jasně, spousta kuchařek káže o tom, jak je důležité jíst víc kapusty, proč zázvor léčí záněty nebo jak se vaří s mladýma výhonkama nebo s hromadou kopřiv. Jenomže tyhle knížky (a blogy) jsou často dost nudný a snobský jak čert – a většina lidí si prostě ten trendy humbuk nemůže, ať už kvůli nedostatku času nebo peněz, dovolit!“

Thug Kitchen žijí v reálném světě. Ve své první knize mají víc než 100 receptů na jídla, která mají nejraději: od nejrůznějších snacků a příloh pro začátečníky až po „vybrané“ pochoutky pro zkušenější domácí šéfkuchaře. Navíc v knize najdete všechny potřebné informace, co a kde nakupovat a jak – pěkně krok po kroku – při vaření postupovat. Díky Thug Kitchen vás vaření finančně nezruinuje, perfektně si ho užijete a ještě si (zdravě) pochutnáte!

Více zde

William Davis:  ŽIVOT BEZ PŠENICE: 150 RECEPTŮ PRO ZDRAVOU KUCHYNI

Kniha Život bez pšenice, kterou česky vydalo Nakladatelství JOTA v roce 2013, otřásla základy dietologického světa. Její autor, uznávaný kardiolog William Davis, odhalil, že epidemie nepříjemných zdravotních problémů – počínaje záhadnými vyrážkami a vysokým krevním tlakem a konče nepoddajnou vrstvou břišního tuku (tzv. „pšeničné břicho“) – může být smetena z povrchu zemského, když učiníme jeden prostý krok: rozloučíme se s pšenicí. Na Davisův bestseller navazuje jeho kuchařka Život bez pšenice: 150 receptů pro zdravou kuchyni.

Jak název napovídá, obsahuje 150 neotřelých a výtečných receptů v bezpšeničném provedení, které vám pomohou zhubnout a zvítězit nad nemocemi. Pochutnáte si hned u snídaně na lahodných quesadillách, oceníte restovanou roštěnou se zeleninou, velice lákavý koláč s arašídovým máslem a nanejvýš překvapivé bezpšeničné hity, jako je francouzský toust s borůvkami, kuře à la bruschetta s těstovinami angel hair, boloňské špagety či sametové čajové koláčky.

Dále se čtenáři dozví, jak uniknout příznakům „pšeničného absťáku“, které postihují zhruba 10 procent dietářů, a zajistit si hladký přechod na tento nový stravovací program,jak vybudovat bezpšeničnou kuchyni, což obnáší i důležité přípravné postupy, nákupní seznamy, ale také funkční strategie, jak pro život bez pšenice získat celou rodinu nebo jak znovu nepřibrat při stravování v restauracích a na večírcích, a jako bonus vám spadnou do klína některé vzrušující gurmánské nápady, které si vaši hosté dozajista zamilují. Po pár týdnech stravování podle této kuchařky na vlastní kůži pocítíte obrovské zlepšení zdravotního stavu (včetně těch, kteří trpí celiakií a dalšími metabolickými potížemi).

Více zde

 

 

Líbil se Vám náš článek?