Řecké Garides
Ingredicence:
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 200 ml suchého bílého vína
- 4 větší rajčata
- 2 pálivé papriky
- 1 lžíce sušeného oregana
- 1 lžíce čerstvé máty
- 300 g krevet
- 2 kozí sýry ve slaném nálevu Bon Lait
- 1 hrst hladkolisté petrželky
- sůl
Oloupanou cibuli rozkrojte napůl a nakrájejte ji nadrobno. Rajčata rozpulte, vyřízněte jim tvrdý klínek po stopce a nakrájejte na kostičky. Papriku nakrájejte zešikma na tenká kolečka, pažitku, česnek a mátu nakrájejte nadrobno. Krevety vyloupejte tak, aby jim zůstal poslední článek s ocáskem.
Předehřejte si troubu na 180°C.
Na rozehřátém olivovém oleji opečte cibulku s česnekem dozlatova, poté přilijte víno a občas promíchejte. Vařte, dokud nevyprchá alkohol, což je necelých 5 minut.
Do směsi přidejte rajčata a papriky, opepřete a zamíchejte, přisypte oregano a mátu a opět promíchejte. Vařte, dokud se nezredukuje tekutina v pánvi.
Nahoru na zeleninovou směs vyskládejte oloupané krevety a zasypejte rozdrobeným kozím sýrem.
Pánev dejte do trouby pod gril na několik minut, než budou krevety krásně křupavé.
www.bonlait.cz
Zdroj foto :archiv spol.